Publikowanie twtórnych tekstów na DarkPlanet. Strona: 1

Dodano: 2011-12-08 12:32 Zmieniono: 2011-12-08 21:48

Uprasza się o nie wrzucanie na DP tekstów, które były już wcześniej gdzies opublikowane. Tyczy się to też wrzucania przez wytnij-wklej postów na foru. Publikujemy tylko teksty oryginalne. Teksty takie będą usuwane a w przypadkach klinicznych konta będą banowane.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2011-12-08 13:39

amorphus ma rację :) proszę sobie wyobrazić że jakiś czas temu tekst mojego autorstwa został usunięty jako"auto plagiat" ...fascynujące zasady panują na tym forum.
Linku podać nie wolno,zacytować bez linku się nie da "bo cudze"...najlepiej nic nie mówić i niech ciemny lud żyje w nieświadomości.

Dodano: 2011-12-08 14:02

Mozesz opublikować tekst jako artykuł jezeli jestes jego autorem i tekst nie byl publikowany wcześniej - to chyba oczywiste?

Co do postów to choćby ostatni:

Cytat:
Warto jeszcze wspomnieć, że choć karnawał starorzymskich Saturnaliów był nadal popularny w IV wieku (wtedy nazywano je też Brumaliami na cześć Bachusa), to sama data 25 grudnia
- uzytkownik Mciek na archeowiesci

Cytat:
'Grotę' wymyślił bodajże św. Hieronim. Jak wiadomo swojego tłumaczenia Biblii Hebrajskiej dokonywał w Palestynie. W Betlejem poinformowano go, że jako stajnie wykorzystywano tam naturalne groty.
post uzytkownika Gunter na tej samej stronie

Newet jezeli jetes oboma tymi ludzi w co watpie i treśc jest twoja to wytnij i wklej jest po prostu nieładne - nie rób z siebie męczennika. Twoje posty są za długie i posklejane z wytnij i wklej z innych stron to po prostu zaśmiecanie forum i brak poszanowania dla innych forumowiczów. Mam nadzieje, ze to sie zmieni dlatego tylko nie wywaliłem wszystkiego razem z kontem.

Dodano: 2011-12-08 16:09 Zmieniono: 2011-12-08 16:35

Nie podałem linku bo nie wolno,więc podałem co ,gdzie,jak,u kogo,żeby mi nikt nie zarzucał że przywłaszczam cudze myśli.
Poza tym,zgadzam się z nimi więc po co mam przepisywać i tracić czas,skoro mogę wkleić cudze i podać źródło?

Cytat:
Mozesz opublikować tekst jako artykuł jezeli jestes jego autorem i tekst nie byl publikowany wcześniej - to chyba oczywiste?

Oczywiste ale dziwne.Trochę to komicznie wygląda bo:swojego nie wolno bo własne,cudzego nie wolno bo cudze :D
Tzn,własne wolno ale nie wolno wcześniej u kogoś innego...

Skąd ja mogłem wiedzieć pisząc swój stary artykuł dawno temu,że za parę miesięcy pojawię się na forum gdzie będzie wątek nadający się do publikacji tego tekstu?

Tym bardziej że NIKT,dosłownie NIKT niczego do tej pory nie napisał.Gdyby tekstów było dużo,można by było wybierać i kasować te w których niczego nowego nie ma,a tak,nie ma ŻADNEGO artykułu,a mnie zwyczajnie nie chce się pisać jeszcze raz,tego samego co już napisałem kiedyś,przestawiając szyk wyrazów ,żeby oba artykuły mojego autorstwa nie stały się auto plagiatem :D

Ja mam wrażenie chwilami że PRL wrócił.Wiem że regulamin,wiem,ale reguły też mogą być absurdalne i są czasami.
Kogo to obchodzi gdy czyta jakiś tekst,czy dana treść pojawia się po raz pierwszy w internecie na tym właśnie forum,czy może po raz dziesiąty(bo wcześniejsze 9 razy można było przeczytać gdzieś tam?)

W moim artykule niczego nieaktualnego nie ma,więc nawet za 100 lat,po tym jak artykuł ukaże się w tysiącu miejsc(poprzedzając ukazanie się na tym forum) treść będzie na czasie.Tak czy nie?
Takie pytanie:ile osób czytając teksty na forum,zastanawia się nad tym czy dany tekst czytają po raz pierwszy właśnie tu?A jeśli tekst ukazał się wcześniej gdzieś,to co?
A jeśli ukazuje się po raz pierwszy tutaj,to co?
NIC.To będzie nadal ten sam tekst.

Założę się że jeśli teraz któryś"wyzwolony satanista" skleci jakieś bzdury i zabobony sponsorowane przez KK o Bafometach 666 i starożytnym satanizmie z ofiarami z ludzi,to wtedy nikt tego nie usunie bo po co.

To będzie nowe...a właściwie stare ,dobrze znane głupotki i pierdółki new age.

Dodano: 2011-12-08 16:26

Raraszek napisał(a):
...najlepiej nic nie mówić i niech ciemny lud żyje w nieświadomości.

To się uśmiałem Gandalfuniu <lol> <roftl>

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-12-08 16:40 Zmieniono: 2011-12-08 16:42

Nie kto tylko co. Wyszukiwarki analizują treśc strony i jeżeli jest wtórna obniżają ją w rankingu lub banują. Myślałem, że tego juz w przedszkolu uczą... Powtarzam chcesz zaprezentowac jakąś wiekszą treśc napisz artykuł. Chcesz podyskutować pisz na forum. Niepodoba się - PRL się skończył - pisz gdzie indziej.

Dodano: 2011-12-08 17:28 Zmieniono: 2011-12-08 17:41

==> Szarl: no tym Gandalfuniem to mnie położyłeś <lol>

==> Amorphous: czyli, jak dobrze zrozumiałam, umieszczanie własnego artykułu na kilku różnych serwisach jest zabronione? Jeśli chcę wrzucić tutaj, to muszę poprzestawiać szyk wyrazów w zdaniu, by był ciut inny?

Dodano: 2011-12-08 17:45

Alpha-Sco napisał(a):

==> Amorphous: czyli, jak dobrze zrozumiałam, umieszczanie własnego artykułu na kilku różnych serwisach jest zabronione? Jeśli chcę wrzucić tutaj, to muszę poprzestawiać szyk wyrazów w zdaniu, by był ciut inny?

Z przestawianiem niewiele daje. Lepiej nie wrzucać.

Dodano: 2011-12-08 17:52 Zmieniono: 2011-12-08 17:59

Ale jeśli chcę się udzielić i tutaj, i gdzieś indziej jeszcze? A dotyczy to też opowiadań, poezji?

Dlaczego tak jest?

Dodano: 2011-12-08 18:01

A nie lepiej po prostu wrzucić linka do strony zamiast kopiować i wklejać cytaty?
Też uważam, że to trochę dziwne, bo jeśli chcesz podyskutować na jakiś temat, to pisz aktualne przemyślenia, a nie to co tam kiedyś dziergałeś.
Trochę więcej inwencji by się przydało, a nie takie pójście na łatwiznę :/

Dodano: 2011-12-08 18:06 Zmieniono: 2011-12-08 18:07

Ale ja pytam o umieszczanie artykułów.

Dodano: 2011-12-08 18:40 Zmieniono: 2011-12-08 18:40

Alpha-Sco napisał(a):

Do usług waćpanny__.

“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

Dodano: 2011-12-08 19:26

Alpha-Sco napisał(a):
Ale jeśli chcę się udzielić i tutaj, i gdzieś indziej jeszcze? A dotyczy to też opowiadań, poezji?
Dlaczego tak jest?

Dotyczy wszystkiego - powyzej napisalem dlaczego.

Dodano: 2011-12-08 19:33 Zmieniono: 2011-12-08 19:40

amorphous napisał(a):
Nie kto tylko co. Wyszukiwarki analizują treśc strony i jeżeli jest wtórna obniżają ją w rankingu lub banują. Myślałem, że tego juz w przedszkolu uczą... Powtarzam chcesz zaprezentowac jakąś wiekszą treśc napisz artykuł. Chcesz podyskutować pisz na forum. Niepodoba się - PRL się skończył - pisz gdzie indziej.

To o to chodzi? Że DP spada w rankingu w Guglach? Ja tego nie ogarniam, w moim przedszkolu uczyli tylko nie siusiać w majtki :)

Dodano: 2011-12-08 20:49 Zmieniono: 2011-12-08 20:49

Alpha-Sco napisał(a):
[quote:544f6e3a10="amorphous"]Nie kto tylko co. Wyszukiwarki analizują treśc strony i jeżeli jest wtórna obniżają ją w rankingu lub banują. Myślałem, że tego juz w przedszkolu uczą... Powtarzam chcesz zaprezentowac jakąś wiekszą treśc napisz artykuł. Chcesz podyskutować pisz na forum. Niepodoba się - PRL się skończył - pisz gdzie indziej.

To o to chodzi? Że DP spada w rankingu w Guglach? Ja tego nie ogarniam, w moim przedszkolu uczyli tylko nie siusiać w majtki :)[/quote:544f6e3a10]

Wyobraź sobie sytuacje, że tę samą publikację naukową wysyałasz do dwóch journali

Dodano: 2011-12-08 21:22

Tylko po co sobie wyobrażać co by było gdyby?

Gdyby mama była tatą to by była ojcem.

Dodano: 2011-12-08 21:34 Zmieniono: 2011-12-08 21:35

amorphous napisał(a):
[quote:901043f033="Alpha-Sco"][quote:901043f033="amorphous"]Nie kto tylko co. Wyszukiwarki analizują treśc strony i jeżeli jest wtórna obniżają ją w rankingu lub banują. Myślałem, że tego juz w przedszkolu uczą... Powtarzam chcesz zaprezentowac jakąś wiekszą treśc napisz artykuł. Chcesz podyskutować pisz na forum. Niepodoba się - PRL się skończył - pisz gdzie indziej.

To o to chodzi? Że DP spada w rankingu w Guglach? Ja tego nie ogarniam, w moim przedszkolu uczyli tylko nie siusiać w majtki :)[/quote:901043f033]

Wyobraź sobie sytuacje, że tę samą publikację naukową wysyałasz do dwóch journali [/quote:901043f033]

Tylko że publikacje naukowe wiążą się w wymiernymi konsekwencjami: tytułem, pieniędzmi, postępem badań, prestiżem, czasem awanturą o patent... Publikacje nienaukowe ale zarobkowe, gdy autor się z pisania utrzymuje, wiążą się z zarobkami. A tutaj, jeśli ktoś coś pisze hobbystycznie, nienaukowo, niezarobkowo?...

Dodano: 2011-12-08 21:41 Zmieniono: 2011-12-08 21:43

Alpha-Sco napisał(a):
[quote:a5b15c6350="amorphous"][quote:a5b15c6350="Alpha-Sco"][quote:a5b15c6350="amorphous"]Nie kto tylko co. Wyszukiwarki analizują treśc strony i jeżeli jest wtórna obniżają ją w rankingu lub banują. Myślałem, że tego juz w przedszkolu uczą... Powtarzam chcesz zaprezentowac jakąś wiekszą treśc napisz artykuł. Chcesz podyskutować pisz na forum. Niepodoba się - PRL się skończył - pisz gdzie indziej.

To o to chodzi? Że DP spada w rankingu w Guglach? Ja tego nie ogarniam, w moim przedszkolu uczyli tylko nie siusiać w majtki :)[/quote:a5b15c6350]

Wyobraź sobie sytuacje, że tę samą publikację naukową wysyałasz do dwóch journali [/quote:a5b15c6350]

Tylko że publikacje naukowe wiążą się w wymiernymi konsekwencjami: tytułem, pieniędzmi, postępem badań, prestiżem, czasem awanturą o patent... Publikacje nienaukowe ale zarobkowe, gdy autor się z pisania utrzymuje, wiążą się z zarobkami. A tutaj, jeśli ktoś coś pisze hobbystycznie, nienaukowo, niezarobkowo?...[/quote:a5b15c6350]
Wtedy oryginalne teksty moze wrzucać u nas a wtórne gdzie indziej. Przesuwam temat bo zrobił sie oftop.

Dodano: 2011-12-09 08:17 Zmieniono: 2011-12-09 08:18

To znaczy, że jak napiszę tekst, to najpierw mam wrzucić na DP, a potem gdzie indziej? Internet to rozróżni? :)

Dodano: 2011-12-09 11:19

Tak rozróżni.

Dodano: 2011-12-09 13:50 Zmieniono: 2011-12-09 13:51

Ale mądry ten internet... :>

Dodano: 2011-12-09 13:54

Czysta matematyka :)
link

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2011-12-09 22:00 Zmieniono: 2011-12-09 22:00

CrommCruaich napisał(a):
Czysta matematyka :)
link

Ach, no tak, teraz wszystko jasne! O, gupi ja...

Dodano: 2011-12-12 16:59

Alpha-Sco napisał(a):
[quote:7a983aefa3="CrommCruaich"]Czysta matematyka :)
link

Ach, no tak, teraz wszystko jasne! O, gupi ja... [/quote:7a983aefa3]

Super - tamat zamknięty.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło